“Made, stem op Stichting De May Kwist bij Rabo Club Support”

December 2018 ligt al weer bijna twee jaren geleden achter ons. 8 december van dat jaar trokken duizenden mensen in Made de straat op, vielen tal van zweet- en denkdruppeltjes op de tafels van de 71 teams die deelnamen aan de eerste editie van De May Kwist, een dorpsquiz voor heel Made. Het werd een succes. En het bleef zeer lang na-ijlen in Made. De tweede versie op 10-10-2020 zat er aan te komen, maar de corona-pandemie gooide alles in het honderd.

“Het is jammer dat de tweede versie van deze dorpsquiz uitgesteld is. Met die strakke gezondheidsregels rondom corona, kun je geen dorpsquiz houden. Een dorpsquiz speel je met velen en samen. Vandaar dit uitstel. Achter de schermen werkt het team van De May Kwist aan de editie 2021. Wanneer? Dat zal dit jaar nog bekend gemaakt worden,” zegt Marcel van Groesen, voorzitter van de stichting De May Kwist.

Eén van de actiepunten van de stichting nu is het zoeken van “euro’s”. Van Groesen en het team van De May Kwist beseffen dat het in deze moeilijke tijd voor de middenstand en het bedrijfsleven niet gemakkelijk is om geld te vinden voor de organisatie van het evenement. De stichting doet daarom een oproep aan de mensen uit Made om mee te doen aan de actie Rabo club Support. Marcel van Groesen zegt: ‘Stem straks op Stichting De May Kwist.”

Hij legt uit hoe mensen hun stem kunnen uitbrengen. “Alleen leden van de Rabobank kunnen deelnemen. Iedereen die een rekeningnummer bij die bank heeft kan lid worden en stemmen. Heb je een rekeningnummer, maar ben je nog geen lid meld je dan aan als lid. Dit kan tot 30 september. Ga naar https://www.rabobank.nl/particulieren/leden. Daar staat : Ben je als lid automatisch klant. Druk daarop en er verschijnt : Ja ik wil lid worden. Vul je gegevens in en dan ben je lid.”
Dit gaat dan via Rabobank Internetbankieren.

Ieder lid kan van 5 tot en met 25 oktober twee stemmen uitbrengen op de “Stichting De May Kwist “. De andere drie stemmen kun je verdelen over drie andere verenigingen. Ieder lid ontvangt van de bank een inlogcode waarmee een stem uitgebracht kan worden. De stem kan via de computer, laptop of de app op je telefoon uitgebracht worden. Onderaan je scherm vind je een knop ‘Zelf regelen’.

Stichting De May Kwist zou het geweldig vinden, als Made ons steunt met heel veel stemmen. Ergens in 2021 kan dan opnieuw een spektakel plaatsvinden. Wij zijn benieuwd wie de opvolgers van de wisseltrofee en de rode lantaarn-drager 2018 worden?”